Senaste inläggen

Av rigoletto - 5 juli 2012 20:58

Idag var det dags för löshoppning igen, det kommer att vara ca en gång/månad. Det var lite blandat resultat idag, han var lite trött och han är ju tjock. I sommar får det helt enkelt bli tömkörning i skog och mark blandat med ridhus och såklart massa bus med polarna i sommarhagen.


 


Dagens bedömning:

Hoppvilja: God

Taxering: Lite ojämn, vissa ggr bra

Samarbetsförmåga: God

Humör: Mer och mer energisk

Behov av hjälp: Ibland

Benteknik fram: Bra

Benteknik bak: Hög bra

Ryggverkan: Ok

Eventuella fel: Rivning fram, lite lågt tempo

Rättar sig: Bra!

Dagens avstånd: 7,0m

Dagens sluthöjd: 1,0m

Antal språng: 14

Totalintryck: Jobbade bra mitt i passet, trött på slutet

Övrigt: Avspänd


       


Otroligt roligt att vara med på detta, och det ska bli kul att se hur han utvecklas. Han är ju ingen direkt spänstig häst men han får till en del riktigt bra språng. Kul!

ANNONS
Av rigoletto - 1 juli 2012 19:52

För några veckor sen var Rigoletto med på sin första riktiga löshoppning. Vi hade med honom en gång när han var 8 mån men då fick han bara springa över lite bommar. Uno Bohman höll i löshoppningen och skev ett träningsprotokoll. Om man är med 5 ggr får man dessutom en bedömning. Spännande. Denna gången var jag inte med själv utan det var hans andra matte som var med. Blev en kort film, väldig suddig men man ser i allfall köttbullen i full fart :)Iaktagelser:

Hoppvilja: Medelgod

Taxering: Bättre och bättre

Samarbetsförmåga: God

Humör: Sansad, avspänd

Behov av hjälp: Ja, i början

Benteknik fram:

Benteknik bak: Bra

Ryggverkan: Ok

Eventuella fel: Stopp på oxer

Rättar sig: Behov av hjälp, rättar sig bra

Dagens avstånd: 7 m

Dagens sluthöjd: 85-90 cm

Antal språng: 12

Totalintryck: Bra avslutning

Övrigt: Energisk i slutet


På torsdag är det dags igen, och då ska jag vara med. Ska bli kul :)


  

ANNONS
Av rigoletto - 6 maj 2012 16:26

Idag var vi ute på en härlig promenad i skogen. Dagens utmaningar bestod av att gå snällt brevid matte trots att det galopperades i hagarna vi gick förbi. Han var snäll som alltid men dansade runt mig ibalnd. Det är helt ok, bara han inte hoppar in i mig :)

     

Av rigoletto - 4 maj 2012 21:38

I början av April var det dags för programridning i stallet där Harley stod. Hans ägare anmälde mig eftersom jag i något svagt ögonblick sagt att jag skulle vilja rida ett riktigt program någon gång. Jag har aldrig ridit ett program i hela mitt liv, såg programmet en veckan innan det var dags. Hann rida igenom det två gånger i paddocken där det var sagt att vi skulle rida. Tyvärr blåste det, så medans jag rider fram får jag veta att vi ska vara i ridhuset. Eftersom jag inte hunnit lära mig programmet helt blev det lite jobbigt eftersom jag hade lite lyktstolpar mm som riktmärken. Men jag är supernöjd, 65,1 % fick vi :) 

Av rigoletto - 3 maj 2012 19:34

Denna killen vet hur man njuter av livet :)

 

Av rigoletto - 1 maj 2012 09:47

Vi försöker ju vänja Rigoletto vid det mesta som hästar kan tycka är jobbigt och skrämmande, så han ska bli så trygg som möjligt. Så på en promenad när jag ändå hade stövlar på mig passade vi på att gå lungt och fint genom gyttjebad. Han verkade tycka att det var lite onödigt att gå ner, men när han funderat lite gick han precis som jag önskade -lugnt och fint.

   

Det ledde ju till en naturlig anledning att träna på att spola benen :)

Av rigoletto - 1 maj 2012 09:35

En dag promenerade jag ner till vägen för att vänja Rigoletto vid trafik. Jag hade med massa morötter som jag skulle använda om han blev rädd. Nu är ju inte R en häst som är speciellt nervös av sig vilket han återigen visade prov på.

   

Trots att det kom både bussar och bilar, varav en del körde som dårar förbi, rörde han inte en min. Han traskade också med snällt mellan hagarna även när de andra hästarna busade omkring :)


Oftast lämnar jag hunden hemma när jag åker till stallet, men ibland får han följa med. R är väldigt nyfiken medans Sumo mest ser ut som han vill trolla bort sig till ett annat ställe när de fick hälsa innan vi gick på promenad:

   

När jag åkte stod R som vanligt vid grinden och såg ut som han inte tyckte att vi var klara riktigt än :)

   Av rigoletto - 10 april 2012 11:42

Dressyr har aldrig varit min starka sida. Klart jag har tränat mycket dressyr för att hoppningen ska funka optimalt, men jag har aldrig direkt tränat dressyr. Men eftersom Harley är en dressyrhäst, och jag har blivit skraj för att hoppa så har jag börjat lite smått. Jag har tyvärr inte ridit mycket för tränare de senaste 9 åren, så det finns lite att jobba på. Fast jag måste erkänna att jag börjar tycka att det är ganska kul :)

   

Bjuder på en lite film också:


 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se