Senaste inläggen

Av rigoletto - 10 april 2012 11:19

Min brors dotter fick sitta på Rigoletto. Givetvis så höll brorsan i henne, så om R hade gjort något så hade han bara lyft ner henne. Nu är hon jättestolt när man säger att hon är den enda som har ridit på honom :) Som med allt annat så tyckte han inte att det var något att bry sig om så han stod helt stilla...

 

ANNONS
Av rigoletto - 10 april 2012 11:11

I lite över ett år har jag ett par dagar i veckan ridit min kompis häst Harley. Han stod i ett stall vid delsjön tills förra veckan. Det finns helt fantastiska ridvägar där uppe:

 

Man kan bla rida ner och bada med hästarna. Först var han lite skeptisk, men när vi väl kom i vattnet så gick han och plaskade så att vattnet skvätte :) Lite kallt än för att bada mer än fötterna...

 

Det är långa härliga galoppsträckor, och ibland stöter man på träd som fallit över vägen så man kan hoppa :)


Harley är en gentleman på 17 år, och det bästa med honom är att han är pigg och framåt men ändå toksnäll. Helt underbart att aldrig vara rädd, men att det ändå är lite bus :)

ANNONS
Av rigoletto - 10 april 2012 10:56

Jag brukar gå på promenad någon dag i veckan med Rigoletto, så han dels ska få lite motion men också för att han ska vänja sig vid alla möjliga saker. Under denna promenaden gick vi bla i backar:

   

Vi fick också återigen se vilken cool kille han är. Vi gick förbi ungar som hoppade på en stor studsmatta, med nät runt om där de samtidigt som de hoppade spelade fotboll. R tittade lite men gick sen förbi utan problem. Vi gick också förbi några killar som sågade ved, en gubbe som eldade en stor hög precis vid vägen och får i en hage. Han tittar till men traskar på och konstrar aldrig. Längtar tills det är dags att rida...

Av rigoletto - 10 april 2012 10:49

För ett tag sen släpptes årets åringar in i lösdriften. Känns helt otroligt att Rigoletto var så liten för ett år sedan.

 

De går tillsammans hela tiden, känns nog tryggast så när man får vara med de stora grabbarna.

   

Rigoletto ser ju riktigt vuxen ut :)

Av rigoletto - 6 mars 2012 10:39

Förra vintern var vi övertygade att Rigoletto bara skulle bli ponny, men under sommaren växte han lite, och sen känns det som han stannat i växten igen. Men jag trodde att han skulle vara runt 1,55 cm nu. Det var han inte, mankhöjd 1,50 cm och "rumphöjd" 1,55 cm. Men han är ju över ponnymått och han lär ju växa ett par cm till så han blir nog alldeles lagom ändå!

Sist jag var ute hos honom la jag på sadel och satte på dressyrskydden och longerade lite.

     

Jag gick också snett bakom honom och tränade på att gå längs fyrkanten, samt gick lite snett igenom och vände rakt upp. Sålänge jag är rätt placerad går han precis där jag tänkt!

 

Gick ju förbi uppsittningspallen ett flertal gånger, och tillslut kunde jag inte låta bli att göra halt vid den, klättra upp och hänga lite. Först la jag bara lite tyngd på sadeln, ingen reaktion, sen hängde jag mig över med lite tyngd och klappade på magen på andra sidan. Fortfarande ingen reaktion. Längtar verkligen tills det är dags för inridning :)

Av rigoletto - 3 mars 2012 19:58

När jag kom ut till stallet idag såg vår häst ut såhär:

     

Fick honom inte helt ren, men det blev stor skillnad. Stod en lång stund och rev bort päls med ryktstenen, vilket uppskattades av den lilla herren :)

Tanken idag var att vi skulle ha miljöträning med att gå på presenning. Men eftersom Rigoletto är en cool kille var det inga problem alls. Han gick över utan att blinka...

     

Provade att skrykla ihop den för att se om det skulle skapa någon reaktion:

 

Såklart inte, han gick rakt över den med :)

Provade då att lägga presenningen på honom men det var inte heller det minsta läskigt!

 

Dagens sista övning blev att ha på sig täcke, vilket han aldrig haft förut. Jag köpte det redan när han var några månader gammal så nu ville jag testa om det passade när han börjar bli vuxen!

     

Han tyckte det var lite läskigt precis när jag la på det, men sen var det inga konstigheter. Längtar verkligen tills det är dags för inridning, tror att det kommer bli en underbar häst som vi kan ha väldigt mycket roligt med!

Av rigoletto - 27 februari 2012 09:40

Egentligen hade jag inte tänkt lägga på sadel förren längre fram under våren, men jag kunde inte låta bli att prova den på. Vet inte vad jag hade förväntat mig, men jag trodde väl att han skulle reagera lite i allafall. Men han vände sig bara om och tittade på mig och det var inga problem att vare sig lägga på sadeln eller spänna gjorden.


Vi gick också in i ridhuset och det gick bra att gå med sadeln på ryggen också.


   


Av rigoletto - 19 februari 2012 15:08

Idag var både jag och Marie ute hos lilleman. Jag kom lite tidigare så jag stod länge och borstade, och fick loss massa fäll-päls med ryktstenen... Framsteg har gjorts på senare tid. Det går nu utan problem att kratsa alla hovar, han står helt still när man borstar och han spänner sig inte när jag spänner gjorden längre.

Efter att ha "lekt" tömkörning i ridhuset, varken jag eller Marie kan och vår tränare har tyvärr skadat sig så man får göra det bästa av situationen, gick vi ut på en kort promenad i solen.

På vägen gick förbi supersöta (och superbusiga) shettisen Emil :)

När vi släppte ut honom igen gick han såklart för att äta, måste ju fylla på de kalorierna han hade bränt :)

     

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se