Senaste inläggen

Av rigoletto - 11 februari 2012 21:15

Våren och sommaren 2011 fortsatte vi med att vara ute på promenader, lyfta hovar och stå i gången. Så här stor började han bli då:

   


Nu testade vi också att ta på träns för första gången. Jag trodde att det skulle vara lite krångligt, men han öppnade bara munnen. Han stod och gapade lite och tuggade på bettet. Han fick lite gottis med bettet i, och sen tog vi av det ganska snabbt igen. Jag trodde att det skulle bli svårt att tränsa efter det när han visste vad det innebar, men det är alltid lika lätt att tränsa honom. Härliga lilla häst.


Träns på första gången:

 


I juli/augusti fick han och hans kompis Sixten gå på bete på ett annat ställe än där han bor. Men på lösdriften har han daglig kontakt med människor, vilket han inte hade på betet. Så efter ett tag saknade han mänsklig kontakt så mycket att han helt enkelt sprang genom staketet för att följa med några som varit där och kollat till honom. Givetvis var jag på Rhodos just då, men stallet körde hem honom. Då kom han på att han var hingst, så för andra gången samma dag sprang han igenom staketet, denna gången för att komma till stona. Han fick sova i boxen, och Marie tog ut veterinär som fick kastrera honom...

ANNONS
Av rigoletto - 11 februari 2012 21:06

Rigoletto är som sagt reggad utan stam. Men hans pappa heter Pascal, och han är i sin tur efter en hingt som heter Toscamoon. Hans mamma är ett lettiskt sto med full stam, hon är mest hoppat. Jag vet inte om Pascal har gjort något alls, men här är lite bilder på honom i allafall:

 


Tuscamoon däremot har tävlat upp till grand prix dressy, så jag får hoppas att vår lilla häst ärvt några gener av honom :) 

ANNONS
Av rigoletto - 11 februari 2012 20:48

I februari 2011 var vi mest ute på promenader, tränade på att lyfta hovar och på att stå uppbunden i stallgången

 


Som åring ska man ju mest njuta av livet och busa med polarna, nedan solar han utanför ligghallen

 


I ligghallen påväg ut

 

Rigolettos favoritsysselsättning, äta kraftfoder i stationen

 

Kombinerar nytta med nöje, vilar i maten

 Av rigoletto - 11 februari 2012 15:08

I januari 2011 åkte vi på löshoppning. Han var i samma som två andra åringar som gick i samma hage, så de fick springa runt tillsammans.

Först fick jag leda runt honom i ridhuset eftersom det var första gången han var i ett

 


Sen fick jag leda honom över bommarna

   


Sen fick pojkarna springa runt ett par varv. Vi la inte upp det till hinder utan de fick bara springa över bommarna

 Av rigoletto - 11 februari 2012 15:00


Ja vad kan man säga... Från att ha varit den sötaste lilla fölungen till en raggig tjock åring :) Insåg den vintern att det kommer bli intressant att hålla allt det vita rent, eller få det rent vid behov kanske man ska säga!

 
Av rigoletto - 11 februari 2012 14:50

När jag hade bestämt mig för att köpa Rigoletto letade jag efter en lösdrift i närheten av Göteborg. Snart hittade jag Tjuvkil mellangård, som har lösdrift med Active stable. Det innebär b la stora dränerade ytor, höstationer på betongplatta med tak, jättestor ligghall som är halmad, isfria vattenstationer plus att om man vill kan man ha chip på sin häst för kraftfoder. Efter att ha varit på besök var det inga tvivel på att det var här vi skulle ha vår häst.


Efter en natt i box var det dags för ihopsläpp...


Att det var en självständig föunge blev än mer tydligt då han inte föltuggade en enda gång under ihopsläppet

 


I lösdriften finns det en sandlåda där hästarna gillar att rulla sig :)

 


Isfri vattenstation

 


Höstation med tak, på betongplatta så det inte blir lerigt

 


Det finns även stora ytor utanför den dränerade delen där de kan beta och springa omkring

 


Av rigoletto - 11 februari 2012 14:41

Vår plan var att hämta honom när han var 8 månader. Men i oktober ringde hans uppfödare och sa att han struntade fullständigt i sin mamma när de red henne, så de hade avvänjt honom redan nu vid 6 månader. Det hade inte varit några problem så vi var välkomna att komma och hämta honom. Så den 30 oktober 2010 åkte vi för att hämta vår lilla häst.


Han var lite skeptiskt till att gå på transporten, men vi lät honom välja själv att gå på, efter ca 30 min var han lastad:

 


Avlastningen var inte heller några problem, men han ser såååå lite ut i transporten

 


Första natten fick han sova i box, boxen ligger i anslutning till lösdriften så han kunde hälsa på sina blivande kompisar under natten

 

Av rigoletto - 11 februari 2012 14:32

När Rigoletto var 2 månader gammal åkte vi dit för att hälsa på. Han var fortfarande alldes ullig i pälsen...


Rigoletto 2 månader:Och när han var 4 månader åkte vi dig igen:

 

Då passade vi också på att ta in honom för att kela ordentligt med honom

 


 
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se