Senaste inläggen

Av rigoletto - 11 februari 2012 14:19

När jag väl bestämt mig för att köpa häst igen började titta på föl. Efter en ordentlig avflygning aug 2009 hade jag bestämt mig för att om jag skulle ha häst igen så skulle det vara ett föl, så att jag kunde vara med från början och forma min häst som jag ville. Jag började då titta på hästannonser men ingen fångade mig helt. Plötsligt en dag i maj 2010 hittade jag en annons med en fölunge jag föll pladask för. Innan hade det varit självklart att jag skulle ha en välstammad fölunge, men här var en skäckhingt med icke godkänd fader. Efter att ha åkt och tittat var jag dock fast, och jag köpte honom. När jag kom hem ringde jag Marie och hon ville vara med. Vilken lycka!


Bilder från när jag såg honom första gången:

 

Man blir hungrig av besök:

 

ANNONS
Av rigoletto - 11 februari 2012 14:02

1998 köpte jag min första häst. Jag hade haft honom på halvfoder ca ett år, och nu skulle han säljas. Jag var då 18 år och det var min första egna häst. Han hade varit misshandlad av tidigare ägare och var inte så lätt att ha att göra med, men jag var väldigt fäst vid honom så när han skulle säljas tvekade jag inte på att han skulle bli min. Vi flyttade till ett stall i Torslanda, men efter ca 6 mån blev vi utslängda eftersom andra i stallet var rädda för honom. Jag ringde då till ett ställe jag tittat på tidigare och beskrev att han var odräglig och brötig. Fick till svar av den stallägaren att hon hade en till i det stallet som var likadan, och vi var hjärtligt välkomna. Det var stall Gunnesby i Säve och där stod jag sen tills jag var tvungen att ta det tunga beslutet att avliva honom pga en benbit som vandrat ut i en ledkapsel 2003.

   Tequila 1998


Jag jobbade mycket med honom med horsemanship, dressyrträningar och framförallt hoppträningar.


 

Här tränar vi på att gå på presenning. Som synes var det inte så populärt i början :)


Efter mycket grundträning blev han världens bästa häst som jag hade många roliga år med. När jag åkte till Spanien för att jobba med P.R.E hästar ett par månader 2001 hade jag honom ute på halvfoder, och när jag kom hem igen var min plan att sälja honom. Som tur var ville hon skulle köpa honom bara köpa halva hästen, vilket jag gick med på. Vi hade honom sen tillsammans tills vi tog bort honom 2003. Då bestämde jag mig för att jag aldrig någonsin skulle ha häst igen. Det tog givetvis inte lång tid innan jag var tillbaks i stallet och under åren som följde har jag hjälpt mina vänner med sina hästar. Och 2010 var jag redo för att köpa egen häst igen. Jag frågade Marie som jag delade Tequila med om hon också var sugen på egen häst igen och det var hon, så då köpte vi Rigoletto tillsammans!

ANNONS
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se